Werkgroepen

2021-2022

In onze dansschool vinden we het belangrijk dat iedere danser op zijn/haar eigen tempo kan groeien. De meeste van onze leden vinden het fijn om 1 uur per week te dansen met hun leeftijdsgenoten en halen hier ook de nodige voldoening uit.

Een klein percentage van onze leden geeft aan soms wat extra uitdaging te willen of worden door de lesgevers als potentiële kandidaat gezien voor een werkgroep.

Zoals de naam het zelf zegt is dit een groep waar er extra “gewerkt” wordt en waar de lat hoger ligt dan in de leeftijdsgroepen. De nadruk in deze groep ligt veel meer dan in een andere groep op het danstechnische aspect. Het tempo ligt hoger en de choreo’s zijn uitdagender. Deze dansers krijgen 1,5u i.p.v. 1 uur les per week. Nadat dansers door een lesgever zijn geselecteerd, kiezen ze zelf en zeer bewust voor deze groep en kunnen hiervoor ook de nodige discipline aan de dag leggen.

Indien jij je ook zou herkennen in het bovenstaande profiel en voor dansjaar 2020-2021 nog niet werd geselecteerd voor deze groep, geef dit dan in september aan. Laat tijdens het dansjaar zeker ook zien wat je in je mars hebt en vraag je lesgever gerust om tips om je nog verder te ontwikkelen. We verwachten namelijk van deze dansers dat ze zelf initiatief durven nemen en hun leerproces mee in handen nemen.

Momenteel hebben wij twee werkgroepen in onze club. De werkgroep “kids” (werkgroep 1) voor dansers vanaf het derde leerjaar t.e.m. het eerste middelbaar én een werkgroep “jeugd” (werkgroep 2) voor dansers vanaf het tweede middelbaar.

Op het einde van ieder dansjaar evalueren we de kandidaten opnieuw en wordt er opnieuw een selectie gemaakt voor het volgende dansseizoen.